Wie ben ik

DSC05265

Martine Hofstede

Ik ben Martine Hofstede-Kieftenbelt uit Delden, 45 jaar en getrouwd met Frank. Samen hebben wij twee opgroeiende kinderen, Arnoud en Rosalie. Na jarenlang ambulant kapster te zijn geweest heb ik onlangs een switch gemaakt naar uitvaartbegeleidster. Daarvoor heb ik inmiddels mijn opleiding bij Gaandeweg afgerond. Ondanks dat het twee heel verschillende beroepen zijn, speelt in beide gevallen het sociale aspect een belangrijke rol. Eigenschappen als goed luisteren en je kunnen verplaatsen in mensen staan hierbij voorop.

Een aantal uitvaarten heb ik van dichtbij meegemaakt, onder andere die van mijn moeder vorig jaar. Deze uitvaart was in het begin van de coronatijd, dus er golden allerlei beperkende regels. Wij hebben echter vooral gekeken naar wat wél kon en zo alsnog een prachtig persoonlijk afscheid kunnen vieren. Ondanks het verdriet om het gemis, kijk ik hier met een warm gevoel op terug.

Maar ik heb ook gemerkt dat je in een soort van “regelstand” schiet, wanneer een geliefde of naaste overlijdt. Er moet namelijk van alles geregeld worden in zo’n laatste week. Door zelf deel te nemen aan het neerzetten van een uniek en persoonlijk afscheid, ben je onbewust al met een stukje verwerking bezig. Daarom vind ik het belangrijk dat nabestaanden een uitvaart in eigen hand hebben. Mijn taak is om hen daarbij te begeleiden van begin tot eind.

Waarom La Vie?

Ik ben er klaar voor om een ander pad te gaan bewandelen. De opleiding heeft mij veel nieuwe inzichten gegeven. Daarnaast realiseer ik me steeds vaker dat het leven zomaar voorbij kan zijn. Daarom wil ik doen waar ik echt gelukkig van word: mensen ondersteunen en inspireren in een vaak moeilijke, maar bijzondere periode in hun leven en samen een persoonlijk en waardevol afscheid organiseren.