Reviews

Mirjam kende Martine en wilde graag dat Martine haar uitvaart zou begeleiden. Mirjam had al veel zaken uitgezocht en beschreven. Liefst zou Mirjam zelf met Martine de details besproken hebben, maar het ging zo verschrikkelijk snel dat dit niet gelukt is.

Daar sta je dan met al je verdriet en onwetendheid. Ik kende Martine niet, maar ben terugkijkend erg blij met de Mirjams keuze.

Martine heeft ons uitstekend begeleid door een moeilijke periode. Martine stond nooit op de voorgrond, maar adviseerde wel zo dat de noodzakelijke aspecten op tijd en met de juiste achtergrondinformatie genomen konden worden.

Martine nam alle tijd en was bereikbaar en beschikbaar op de momenten die ertoe deden.  Ik kijk goed en dankbaar terug op de periode van overlijden van mijn vrouw en de wijze waarop Martine ons door deze moeilijke periode heeft geloosd.

De mens van wie je houdt is niet meer daar waar ze was, maar overal waar jij bent en haar gedenkt. De dood transformeert relaties, maar beëindigt ze niet. Martine bedankt en je mag mijn uitvaart ook begeleiden, al hoop ik dat die nog even op zich laat wachten.

Wij kijken terug met een goed gevoel terug op een fijn en waardig afscheid van mijn moeder.

Het was fijn dat Martine haar ook heeft gekend, ze nam ook de tijd om met mijn vader over haar te praten.

Maar ook fijn dat ze ook gewoon zichzelf bleef, meelevend, geduldig, begripvol en goede tips en advies.

Martine Bedankt

Ria

Alles was tot in de details geregeld. Niets was de gek. Er is heel veel tijd in ons gestoken. Er werden veel tips geven en er werd zeer goed meegedacht. Martine is erg meelevend, meevoelend en zeer geduldig.

Dankzij Martine kunnen we terug kijken op een bijzonder warm afscheid van onze moeder.

Kitty

De uitvaart van mijn vader, die werd begeleid onder de leiding van Martine Kieftenbelt was een erg prettige samenwerking. Martine luisterde goed naar de wensen die wij als familie hadden voor mijn vader. Martine dacht mee, bracht leuke ideeën aan.

Bijvoorbeeld de knuffels die mijn nichtjes en neefje hebben gekregen als herinnering. Het was iets tastbaars..

De uitvaart zelf was precies zoals mijn vader hem zou hebben gewild. Ook vonden wij het fijn, de nazorg, een kop koffie drinken en evalueren hoe wij de uitvaart hebben ervaren. Dit hebben wij als heel prettig ervaren en voelde heel betrokken.

Zelfs voor de kerst kwam Martine een leuke attentie brengen die mijn moeder heel erg kon waarderen en een mooi spel om als familie te spelen om mijn vader te herinneren.. mijn vader heeft een erg mooie uitvaart gehad en dit heeft Martine in goede banen begeleid..

Odette

Alles was tot in de details geregeld. Niets was de gek. Er is heel veel tijd in ons gestoken. Er werden veel tips geven en er werd zeer goed meegedacht. Martine is erg meelevend, meevoelend en zeer geduldig.

Dankzij Martine kunnen we terug kijken op een bijzonder warm afscheid van onze moeder.

Kitty

Toen bleek dat mijn man binnen afzienbare tijd zou komen te overlijden heb ik contact gezocht met Martine van ‘La Vie’ Uitvaartbegeleiding. Zij kwam. En vanaf dat moment voelde ik mij gesteund. Samen hebben we overlegd over de mogelijkheden voor een warme, waardige uitvaartplechtigheid.

 

Nu, achteraf, ben zó blij dat ik met Martine in zee ben gegaan! Ze heeft me echt op een liefdevolle manier ontzorgd, niet alleen ná het overlijden van mijn man, waarbij wij zijn verzorging samen hebben gedaan, maar ook vóór, tijdens én na de crematieplechtigheid (in Haarlo, een prachtige locatie). Zij was er altijd (en vaak) voor me!

 

Bovendien heeft zij de afscheidsplechtigheid op een mooie, liefdevolle én professionele manier begeleid, met oog voor details.

 

Kortom, ik ben en was héél blij met Martine!

Lia

Via via werd Martine onze uitvaartbegeleider voor de uitvaart van mijn dierbare paps.

Het moment dat we met elkaar belden voelde voor mij gelijk goed, die klik was er, toen we elkaar ’s middags zagen voelde ook dat meteen goed. Martine is een vakkundige vrouw, die je laat voelen dat een uitvaart anders kan zijn dan dat een standaard uitvaart “moet” zijn. Bepaalde dingen waar wij op momenten niet aan dachten, droeg Martine voor: Is het een idee om paps voor de laatste keer langs huis te rijden, welke rol speelt de hond in het gezin, zullen we dit zo doen etc etc. Ook betrekt Martine de kinderen bij de uitvaart, laat ze meehelpen. 

Alles heeft geleid tot het feit dat wij als familie ontzettend veel ruimte kregen om alles eigen te maken, omdat paps nooit van die poespas hield. Bij een emotioneel moment van mij in het crematorium, toen ik op de “vlucht” ging, zoekend naar een deur en de ruimte waar ik moest zijn, stond Martine daar, ving me op, maakte me rustig, was erg liefdevol, en alles voelde gemeend, dat had ik nodig op dat moment. 

Ik denk dat wij terug kunnen kijken naar een mooie intieme respectvolle uitvaart van mijn allerliefste paps, ook zoals paps gewild had. Een dag later stuurde Martine foto’s en filmpjes van paps zijn uitvaart, deze waren zo welkom, mooi vastgelegd, en dat zijn toch wel de kleine dingen die het ook doen hé.

Wij zijn dik tevreden, en bedanken Martine uit de grond van onze harten. ❤️

Esmeralda