Verzekering

Meest voorkomende uitvaartpolissen

Naturaverzekering

Hierbij wordt het verzekerde bedrag uitgekeerd in producten en diensten. De kosten van de kist, rouwkaarten, locatie en uitvaartbegeleiding die beschreven staan in de polis zijn gedekt.

Kapitaalverzekering

Hierbij wordt, na overlijden, het verzekerde bedrag uitgekeerd dat je vrij kunt besteden aan de uitvaart.

DSC05332
DSC05489

“Ongeacht waar je verzekerd bent”

Een zin die regelmatig voorbijkomt. Maar is dat ook zo?

Bij ca. 95% van alle afgesloten uitvaartpolissen ben je vrij in je keuze van uitvaartbegeleider. Maar wat moet je doen wanneer je een eigen uitvaartbegeleider wenst? Je leest het hieronder.

Kijk bij leven wie je als uitvaartbegeleider zou wensen mocht je komen te overlijden. Ga een kennismakingsgesprek aan en laat eventueel je wensen op papier zetten. Zorg voor een uitvaartbegeleider die bij je past en waar je een goed gevoel over hebt.

Neem contact op met je verzekeringsmaatschappij en vraag of je bij overlijden een eigen keuze hebt. Laat je informeren. Verzekeringsmaatschappijen zullen waarschijnlijk vertellen dat je duurder uit bent als je een eigen keuze maakt. Wij leggen graag uit dat dit in vele gevallen niet zo is.

Bel bij overlijden NIET het nummer dat op de uitvaartpolis staat. We zijn het zo gewend om te doen wat op de uitvaartpolis staat. Bel bij overlijden….

Op het moment dat je het nummer dat op de uitvaartpolis staat belt gaat de desbetreffende verzekeringsmaatschappij ervan uit dat de opdracht tot het begeleiden van de uitvaart aan hen is gegeven. Met alle gevolgen van dien…

Meer informatie?

Wil je weten wat een uitvaart op basis van jullie wensen kost? Neem dan gerust contact op voor een vrijblijvende indicatie.

Martine Kieftenbelt